Ден по заминувањето на групата деца од Израел, групата од кампот “Патоказ кон помирувањето” составена од деца од Македонија и Германија поминаа незаборавно време во Св.Наум. Посетата ја започнаа со разгледување на црквата и манастирските конаци од каде продолжија со прошетка околу изворите.

Слободното време го искористија за капење во езерото на една од најубавите плажи на Охридското езеро.

BITOLA TOUR GUIDE / ПРЕВЗЕМЕТЕ ТУКА _____________________________________________________________________________________

Вечерта, во просториите на хотел Лозар, дружбата продолжува. Планирани се заеднички забавно-рекреативни игри карактеристични за младите луѓе од двете држави.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here