Веќе со недели интензивно се работи во спортската сала „Боро Чурлевски“ во Битола. Еден од главните услови кои недостигаше веќе е исполнет. Битолчани се пофалија дека го решија долгогодишниот проблем со осветлувањето.

Имено, недостигаше светлина до потребниот број на лукса за одигрување на спортски натпревари и комплетно е променет системот на осветлување, па сите спортски или културни манифестации во спортската сала „Боро Чурлевски“ ќе се одбиваат под оптимална светлина.

Повеќе на Гол.мк

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here