Реката Драгор со кафето кај Тополите -”Kafe Kavaklar a Monastir”. *Разгледница од 1906 година испратена од Битола за Смирна, Турција.

Ова кафе било многу популарно кај младите, а како најголем љубител и еден од честите гости бил Мустафа Кемал Ататурк. За битолчани местото е познато како Каваци.

BITOLA TOUR GUIDE / ПРЕВЗЕМЕТЕ ТУКА _____________________________________________________________________________________

Луксузни апартмани Робевски со посебна почит кон Ататурк

Луксузните апартмани Робевски кои се наоѓаат во центарот на градот на сам Широк Сокак имаат свој апартман во чест на Ататурк кој вреди да се посети и да се престојува. За повеќе кликнете на фотографијата…

*Разгледница на Димче Најдов од “Битола низ стари разгледници”

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here