12 C
Bitola,MKD
Saturday, March 23, 2019
Дома Стара Битола

Стара Битола

...некогашна Битола...Битола која ја нема...Конзулска Битола

Бабам Битола

Добро утро и добар ден битолчани. Денес понеделнички повторно заедно се дружиме со Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ...

Старата Влашка црква св.Константин и Елена

Црквата која со големи напори за време на Турско беше изградена од страна на влашката популација во Битола, црквата која ја "преживеа" и првата...

Бабам Битола

​Понеделнички Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на конзулите и Тера ТВ заедно Ви ја преставуваме стара Битола. Денес една легенда по повод денешниот празник,...

Битола во минатото

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ заедно со вас и фотографии од Битола и битолчани во минатото. На следната...

Битола во минатото

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на конзулите и Тера ТВ, секој понеделник заедно Ви ја преставуваме нашата Битола во минатото. На следната фотографија...

Интифа

Old library Intifa in Bitola Последната турска организирана библиотека ,која стана и најопремена е онаа во градот која била позната со името "Интифа".Се наоѓала во...

(Ретки фотографии) Некогашната Скршена џамија во Битола

Со доаѓањето на Османлиите во Битола кон крајот на 14-ти и почетокот на 15-ти век тогашната православна црква Свети Никола е претворена во џамија...

Химната на малите битолчанчиња кои за време на војните останаа без...

Во виорот на двете балкански војни, па Првата светска војна градот Битола од европски град се претвори во град на духовите... Во тоа време имаше...

Ела ќе дом...