26.3 C
Bitola,MKD
Sunday, June 16, 2019
Дома Стара Битола

Стара Битола

...некогашна Битола...Битола која ја нема...Конзулска Битола

Тито и Јованка на Широк Сокак

...за Битола и битолчани

Битола во минатото

Фејсбук страните Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на конзулите и Тера ТВ и овај понеделник се повторно заедно со вас прикажувајќи Ви стара...

Од архивите: Широк Сокак да си остане широк

Широк-сокак не е обична улица во Битола. Многу значајни историски настани од локално, национално, балканско, дури и од светско значење, поврзани со нашиот град,...

Пикник во рекреативното одморалиште Сералти на Пелистер

    Во спомен на битолските евреи-Никогаш да не се повтори! После Солун, нашата Битолa или Монастир беше најголемиот еврејски центар на Балканот, град каде што тие...

Од архивите: Наскоро 500 апсорпциони фрижидери за домашна употреба во Битола

Битола. 3 април 1957 г. Фабриката за фрижидери и разладни уреди „Ѓорги Наумов" во Битола деновиве започна со редовно производство на апсорпционите фрижидери за домашна...

Битола во минатото

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ заедно со вас и фотографии од Битола и битолчани во минатото. На следната...

Ела ќе дом...