22.5 C
Bitola,MKD
Wednesday, June 26, 2019

Нашиот мотокросист Зоран Ќаме втор во МХ3 на меморијалниот турнир во...

Вкупно 37 мото крос возачи, од кои 27 од Македонија и 10 од Грција, изминатиот викенд учествуваа на првата меморијална трка организирана на патеката...

Димитар Илиевски – Мурато, битолчанецот кој сакаше да ги допре звездите,...

Роден е на 21.09.1953 година во Битола каде и ги започнува своите први спортски активности. Најпрвин со борење, потоа со џудото, за на крај...

Битолчани на Freeride на 2601 м.

Баба планина и НП Пелистер ни нудат големи можности за развој на зимскиот туризам кои за жал сеуште не се ниту 5% искористени. Група...

Битолчани продолжуваат со бодрење на македонската репрезентација

И денес 13 јануари 2019 г. битолчани во голем број продолжуваат со голема поддршка и бодрење на македонската репрезентација на Светското ракометно првенство во...

Ела ќе дом...