22.5 C
Bitola,MKD
Wednesday, June 26, 2019
Дома Битолска чаршија

Битолска чаршија

...душата на градот

Мала прошетка низ пазарот во Битола (видео)

Видео Викторија Ѓоргевик Музика група Филиграни

Калдрма

Непознат автор

Битолската чаршија

Story from Bitola Old Bazaar -Па­зар­ни­те де­но­ви беа осо­бе­но буч­ни,галама,ис­пол­не­ти со тр­гов­ски над­му­дру­ва­ња и ку­пу­вач­ки не­го­ду­ва­ња,трампи,држ-недај,нати-дајми итн.Секој гледаше да има бенефит и трговецот и муштеријата....

За убавата Битолска стара чаршија…

Една важна и убава целина од нашиот град е надалеку прочуената Битолска Стара чаршија.Од почетокот на 19ти век па некаде до 60тите бројот на...

Малце ретро…како и самото место…

Повеќе од 500 години автентичност и ориентална убавина... Во XIX век Македонија преставува главна раскрсница која ги поврзува Европа со Блискиот и Средниот Исток,...

ВО БИТОЛА…

Битола во песните

Ела ќе дом...