14.1 C
Bitola,MKD
Thursday, May 23, 2019

бабам Битола

...се за Битола

Нови креативни сликовници за момчиња и девојчиња од Просветно Дело

ДЕЧИЊА, БИДЕТЕ КРЕАТИВНИ И РАСПОРЕДЕТЕ 1000 ЛЕПЕНКИ ВО НОВИТЕ СЛИКОВНИЦИ од ПРОСВЕТНО ДЕЛО: Станува збор за две сликовници кои концепциски се исти, но елементите, боите...

Утревечер “Манаки приказна во слики”, 20.00 ч. НУ Центар за култура...

Утревечер во 20:00 ч во Големата сала на НУ Центар за култура, не ја пропуштајте приликата да го погледнете филмот "Манаки - приказна во...

Бимилк повторно ги награди своите најдобри фармери кооперанти

Нови рекорди во производството на сурово млеко поставени на традиционалниот „Ден на фармери рекордери на Бимилк“ Битола, 16 мај 2019 г. – Денес во...

(Видео) Матурската прослава на медицинско во Гранд Премиер

Матурантите од средното медицинско училиште „Д-р Јован Калаузи“ синоќа во Гранд Премиер ја одржаа својата матурска прослава... https://youtu.be/5-MgszEH5xU

КРОШУ посета и најблиску до вас во вашето место- петок (17.05.2019...

Почитувани, Поради големата заинтересираност од одредени населени места за разговор и подетално запознавање со условите кои компанијата КРОМБЕРГ & ШУБЕРТ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола ги нуди...

Од дневникот на еден статистичар

Животот во денешно време е сведен на статистика. Статистика за ова, статистика за она, се и сешто. Има работи, до душа шо се навистина...

Крајот на 21-вата Монодрама 2019 го одбележа свечено доделелување на награди...

Во официјалната програма на Монодрама 2019 имаше 11 претстави од 10 држави. Се играше на 4 сцени во НУ Центар за Култура и Народниот...

Трета градска седенка со шеф Видоевски и група Зарина и ново...

Некогаш не сме ни свесни, дека некогаш на прв поглед обични моменти се всушност преполни со магија. А Битола ги има премногу. Овој петок во...

Ела ќе дом...