15 C
Bitola,MKD
Tuesday, May 21, 2019

бабам Битола

...се за Битола

Среќна Новата битолчани каде и да сте !(видео)

Нека Ви е најсреќна Новата година битолчани каде и да сте! Среќни сите ! И Битола ! https://youtu.be/-bD98vaK0MI

Среќна Нова 2017 битолчани

Колку значеше убавината од доаѓањето на Новата година и добивањето на подароци кои ние битолчани имавме среќа и ги добивавме од нашиот вистински Дедо...

Хотелот “Балкан”

​Хотелот "Балкан" во центарот на градот или битолчани како што го знаат хотелот на Тиро-рогозинаро. Го изгради Тодор Здравков по потекло од Церско некаде...

Бабам Битола

Бабам Битола заедно со Битола стари фотографии, Градот на конзулите и Тера ТВ. Секој понеделник ги разгледуваме фотографиите од стара Битола преку кои ја...

Ако одам во Битола…

https://www.youtube.com/watch?v=NB6sGdrQwUw Ако одам во Битола...химната на битолчани. Музика и текст Петар Георгиев Калица. Аранжман Ѓорги Димчевски.Изведува октет Македонија на Фолк Фест Валандово 1989 г.

Честитка за католичкиот Божиќ

Да Ви упатиме честитка до сите верници од католичка вероисповест по повод големиот празник – Раѓањето Христово – Божиќ, многу здравје, среќа и домови...

Битолска пица

​Ова е нешто што јас го нарекувам "Битолска пица". Првпат ја направив вчера, откако го прочитав рецептот во една од моите омилени групи за...

Сообраќајна дозвола за велосипед од ’35та

Државен Историски Архив Битола

Critic Mess vol.2 во Бар Чаршија

Посетете го "Критик Мес фестивалот вол.2", каде има постојана изложба и продажба на ракотворби (handmade), книги, литература, фотографии, ДиЏеј сетови, жива музика... Локација "Бар Чаршија"...

Ела ќе дом...