16 C
Bitola,MKD
Tuesday, April 23, 2019

бабам Битола

...се за Битола

Битолчанец

  Да си рисјанин и да се восхитуваш на убавината на Исак,Јени,Кади Џамија.. Да си турчин или албанец и да ја сакаш Саат кулата градена од...

Резиденцијата на големиот султан во Битола

​Битола отсекогаш е град со голем број знаменитости и убави градби, град кој бил посетен од најголемите личности на големи царства и империи кои...

Едно од ремек делата на Леонардо да Винчи во Битола?

Дали во Битола е сеуште оригиналот на Леонардо да Винчи ? Како што пишува угледниот Ројтерс далечната 1997 г. во битолска фамилија веќе повеќе од...

Бабам Битола

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ, Битола низ времето како таа некогаш изгледала. Денес некогашните дуќани пред Исак џамија,кои...

Битола низ времето (видео)

    https://www.youtube.com/watch?v=qZv6Mboq3v0 Прекрасно видео/timelapse од битолчанецот Александар Јонацик Ацко. Погледнете...  

Честит патронат

​Основното училиште „Св. Климент Охридски“ се наоѓа во населбата Нова Битола, во Битола. Изградено е врз некогашен рибник или бара, која беше пресушена и...

Украденото богатство од Турската банка во Битола

Во Битола, во турско време, првите векови, имало турски магацин, што бил со злато. Нашите Македонци се собрале, од Турците не можеле да живеат....

Уште еден голем шампион од Битола !

​Ристо Димитров – Чурино од Битола ја освои европската титула на ИСФА. Тој синоќа на гала вечерта во Битола во борбата за европската професионална...

Песната за најголемиот кабадаја во Битола

Дел од филмот "Кабадаја" 2005 г.

Омилената песна на Мустафа Кемал Ататурк “Чешмите во Битола”

https://www.youtube.com/watch?v=ecV2mdO00Qs&feature=youtu.be   Среде Битола има базен Аман базен, драги(мој) базен Битолските девојки сите се вредни Ние свириме и играме Среде Битола има чешма Аман чешма, моја чешма Битолските девојки сите се убави Ние...

Ела ќе дом...