26.3 C
Bitola,MKD
Sunday, June 16, 2019

бабам Битола

...се за Битола

И Лепа Брена си запеа “Битола мој роден крај” (видео)

Познатата Лепа Брена не остана рамнодушна и заедно со музиката од ресторанот кај изворите во св.Наум, Охрид ја испеја нашата легендарна "Битола мој роден...

Приказната за маката на едно младо дете од битолско Црнобуки е...

Приказната за маката на едно младо дете од село Црнобуки - битолско е долга.  Влатко Чагорски, млад дечко од ова битолско село, веќе долги години скоро секоја...

Некогашното детско одморалиште Штампаревац на Пелистер

Високо над Битола, поминувајки ги селата Трново и Магарево, во пазувите на Баба планина и Пелистер во густа борова и елкова шума се наоѓа...

Битолските кафичи низ времето (видео)

Проекција на документарниот филм "Битолските кафичи низ времето", каде што учество зедоа сопствениците на кафичите кои функционираа во периодот од крајот на 80тите и...

Летен Арханѓел

Утрешниот празник во народот е познат и како летен Арханѓел за кои се врзуваат многубројни обичаи, според кои на оние кои ја почитуваат верата...

Битолски брод заплови во Преспанското езеро

Бродот „Теодора“ заплови на водите на Преспанското езеро. Делото е на битолчани кои две години го правеле бродот, а од оваа сезона тој на...

Битола во минатото

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ заедно со вас и овај понеделник. После градењето на големите касарни во првата...

Направете сами заштитна мрежа (видео)

Направете сами заштитна мрежа за досадните муви и комарци, по примерот на нашиот битолчанец Дејан Киревски... https://m.youtube.com/watch?v=EfH_DGIDL0w&feature=youtu.be

Ветерница за производство на струја направена од битолчанец (видео)

Битолчанецот Дејан Киревски продолжува да не изненадува. Направете си сами ветерница за производство на струја... https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=V4bV7KOPMZA

Ела ќе дом...