15 C
Bitola,MKD
Friday, March 22, 2019

бабам Битола

...се за Битола

Учениците во акција за чистење на училиштето и училишниот двор во...

По повод 21 март, денот на пролетта, учениците од СОУ "Таки Даскало" и членовите на еколошката секција одржаа акција на чистење на просториите во...

Баба Џишка, жената која сама го изгради црквичето на Кркардаш

Бабa Џишкa или Ленка Катерина Џишка е жената која самостојно и макотрпно го изгради првобитниот изглед на црквичето 40 маченици на Кркардаш. За баба Џишка...

Интерворкс ги собра битолските гиганти и заедно со Општина Битола ќе...

Утре, четврток на 21.03.2019 во 11:00 часот во градскиот парк- Битола (кај детскиот парк), ќе се одржи настан посветен на акцијата "Дај свој придонес-засади...

Еко Герила во Битола: Битолчани сами започнуваат да си го чистат...

Група битолчани на чело со Класната Марија Магдалена Петковска Микаровска и II-6 од СОУ Јован Калаузи заедно со активисти од Скопје меѓу кои и...

Произведен првиот битолски Ski Bike

Од вештите раце на битолчанецот Дејан Киревски деновиве е произведен и пуштен во употреба првиот битолски Ski Bike ver. 2019 за крај како шлаг...

Житието за Свети 40 Битолски Преподобномаченици и каменот на кој им...

Во времето кога Османлиите тргнале да го завладеат Балканскиот Полуостров, градот Битола (нарекуван уште и Манастир поради бројноста на црквите, манастирите и скитовите) бил...

Ротаракт Широк Сокак подели 200 оброци за социјално ранливите категории

"Еден народ опстојува по меѓусебната милост и љубов, а грижата за ближниот е таа што не сплотува." Со таа мисла, Ротаракт Клубот Широк Сокак...

Популарното Тумбе Кафе во нова димензија

Проект како да изгледа популарното Тумбе Кафе, презентиран од Ферди Јајаи далечната 2015 за "Разубај ја Битола"... Сега засега повеќе од 20 години ова е...

“Битолчани”, верзија од 2005 г.

Ние битолчаните од мали си знаеме дека живееме во најубавиот град на светот. Од мали ноѕе ги слушаме истите аргументи кои ја поткрепуваат таа...

Ела ќе дом...