15 C
Bitola,MKD
Friday, March 22, 2019
Дома бабам Битола

бабам Битола

...се за Битола

Битолчанецот Димовски во одлично издание на синоќешниот кик бокс меч во...

Александар Димовски и Милан Кубин покажаа одлични борби на синоќешниот настан Лајонс ФЦ 7 во Нојшател – Швајцарија, во К-1 мечевите. Според сите присутни,...

Големиот фудбалски великан кој беше испратен со песната “Битола мој роден...

Некои битолчани направиле многу во нивниот живот за што и оставиле големи траги позади нив, а ние како битолчани се гордееме и сме должни...

Селски Велигден Гинимале на сретсело

Во една од најстарите населби во градот која од самиот почеток била со македонско население,обичај било покрај градењето на своите куќи да се остави...

1-ви Август отворен ден за граѓаните на Битола, Прилеп и...

Германската компанија за производство на кабли во автомобилската индустрија, Кромберг & Шуберт ДООЕЛ Битола, повторно организира отворен ден, со обезбеден превоз до фабриката за...

-27 степени во Битола-хумор (видео)

http://www.youtube.com/watch?v=iKYVh7P7k14 Љупчо Крстевски е уште еден од многуте комичари од Битола кои имаат допринесено за афирмација на нашиот град, битолски говор и менталитет. Неговото...

Како изгледа “Битола” во Епинал?

Оваа година е јубилејна и се слават 50 години од збратимувањето на нашиот град Битола со францускиот град Епинал. Епинал е мало француско градче со...

КОНЗУЛИТЕ И МОДАТА НА ГРАДСКИТЕ БИТОЛЧАНИ

Шапката како дел од градската култура   Присуството на дипломатите во Битола,секако,имало големо влијание во формирањето на вкусот и модата во Битола.За ова придонеле и школуваните...

Конечно плоштад Магнолија го доби ликот кој го заслужува!

На местото од Филип 2-ри Македонски на плоштад Магнолија,  Битола го доби ликот кој навистина го заслужува! Паљо респект! Фото/ монтажа Дамјан Гугучевски

Ела ќе дом...