-4.7 C
Bitola,MKD
Tuesday, February 19, 2019
Дома бабам Битола

бабам Битола

...се за Битола

Горната гимназија сеуште бр.1 во Битола и Македонија: Ученици од втора...

На ден 16.02.2019 год. на регионалниот натпревар по германски јазик зедоа учество четворица ученици од СОУ Јосип Броз Тито од втора година . На...

Хотел Епинал вработува! Пријавете се!

Хотел Епинал - Спа & Казино, поради зголемување на обврските за претстојната летна сезона, има потреба од персонал на следните позиции: - Келнери / келнерки...

Битолскиот весник “Занаетчија” е повторно возобновен

Регионалната занаетчиска комора на Битола го возобнови весникот Занаетчија кој излегуваше некогаш. Првиот број беше објавен во Јуни 1976 г. а новиот во Јануари 2019....

Објектите на Пелистер исто како Домот Копанки се дел од една...

Некоја тажна судбина, проклетство или чудни времиња. Во време кога помеѓу битолчани има најголема заинтересираност за зимските ски и сноуборд спортови единствено функционира само...

Три златни и еден сребрен медал за КБК Енерџи од Битола

КБК ЕНЕРЏИ- Битола под раководство на битолчанецот Александар Димовски Димсата денес на државното првенство во Кикбокс кое се одржа во Скопје учествуваше со 5...

Младата битолска иноваторка Евгенија не престанува да не изненадува!

Битолчанката Евгенија Дивитарова не престанува да не изненадува. Овој пат со нејзината CNC машина за гравирање на материјал/медијапан го исцрта некогашниот Народен Театар во...

Ела ќе дом...