0.6 C
Bitola,MKD
Monday, December 9, 2019
Дома Автори Posts by Babam Bitola

Babam Bitola

3601 POSTS 8 коментари

ДАЛИ ЗНАЕТЕ ДЕКА ?!

Занимливости и факти

Бабам Битола

Заедно сите битолчани од Бабам Битола/Битола стари фотографии/Градот на Конзулите и Тера ТВ ги разгледуваме старите фотографии од Битола,а некои и за првпат ги...

Новиот модел на битолчанката Евгенија Дивитарова

Битолчанката Евгенија Дивитарова (15) не престанува да не изненадува со нејзините моделарски вештини.За само две недели ја изгради една од најпознатите архитектури во светот...

Првите возила на некогашниот гигант “Транскоп” од Битола

Некогашниот битолски гигант транспортното претпријатие Транскоп од Битола во екот на своето најуспешно работење  имал  свои преставништа во Белград,Минхен и Хановер.Транскоп повеќе години опстојуваше...

Битолската куќа во Париз

​Насликана на Малиот Битолски Монмартр 2001 г.Моментално се наоѓа во Македонската амбасада во Париз како поклон од битолчанецот Зоран Секуловски за гостувањето и пречекот...

Куќата на Сингер

Локација Широк Сокак...Куќата во која било сместено претставништвото на германската фирма "Сингер" за производство и продажба на машини за шиење.Се претпоставува дека е првата...

Бабам Битола

Битола бабам Битола.. Понеделнички на Бабам Битола/Битола стари фотографии/Градот на Конзулите/Тера ТВ заеднички ја запознаваме стара Битола... Денес на сликата ја имаме бомбардирана Битола, сегашниот...

ДАЛИ ЗНАЕТЕ ДЕКА ?!

За време на своето најуспешно работење во 30тите хотелот "Солун"имал европски стандарди и богата вонпансионска услуга.Располагал со свој сопствен пајтон и чеза,а во 1936...

Ела ќе дом...