6 C
Bitola,MKD
Wednesday, December 11, 2019
Дома Автори Posts by Babam Bitola

Babam Bitola

3605 POSTS 8 коментари

“Боби и баш ми е гајле” Си-До ’94та

https://youtu.be/NL4ahrp62l8 Детскиот музички фестивал „СИ-ДО“, во 1998 година се одржува по осми пат. Во сите тие години, во месец мај, во преполнетата голема сала на домот...

“Метро и жилет” Иван Богоевски, Си-До ’93та

https://youtu.be/0bF7f6A_IcQ На иницијатива на Промедиа Битола уште пред повеќе од две децении секоја година беше организирана една широка музичка приредба под името „Одбираме музички таленти“....

Наташа од 3то три, песна од битолскиот Си-До фестивал

https://youtu.be/OfJNDXtaxWg СИ-ДО, битолскиот детски музички фестивал се роди како резултат на долгогодишната музичка традиција на Битола. Имено, во изминатиот половина век, па сè до денес,...

Песна за Битола

"Песна за Битола" изведена од музичкиот детски хор Ѕвончиња од Битола. Спој од чистотата и милозвучноста на детскиот глас во комбинација со големата љубов...

Сончевите колектори произведени пред 30 години во Битола

ВО БИТОЛСКИ РАДЕ КОНЧАР KOHCТРУИРАН Е КОМБИНИРАН СИСТЕМ НА ЗАГРЕВАЊЕ ЗА ЧИЕ ПРОИЗВОДСТВО БИ CE КОРИСТЕЛА ПОСТОЈНАТА ТЕХНОЛОГИЈА. CO ПОМОШ НА ТОПЛОТНАТА ПУМПА ВО...

Тајната на розевата куќа во Битола

      Во близина на градскиот часовник, на ул.Стерјо Ѓоргиев во Битола, се наоѓа куќа во розова боја со специфичен триаголник над влезната...

Битола, мој роден крај

Во саботата на 25ти Март 2017 г. на првата програма на ХРТ познатиот вокал Аки Ракимовски од групата "Парни ваљак" ги изненади присутните гледачи...

Битола во минатото

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ, понеделнички заедно со вас битолчани Ви ја преставуваме Битола во минатото. На следната...

Бељот-симболот на битолчани

Велат дека е срамота да си од Битола, а да не знаеш Бељот да играш. Се смета дека играта ја донеле Французите кога градот...

Ела ќе дом...