15 C
Bitola,MKD
Tuesday, May 21, 2019
Дома Автори Posts by Babam Bitola

Babam Bitola

2884 POSTS 8 коментари

Пурпурно небо над Битола

Деновиве битолчани благодарение на променливите временски прилики беа почастени од природата барем на малку да се восхитат на убавината на небото и да направат...

Битолчанец

  Да си рисјанин и да се восхитуваш на убавината на Исак,Јени,Кади Џамија.. Да си турчин или албанец и да ја сакаш Саат кулата градена од...

Резиденцијата на големиот султан во Битола

​Битола отсекогаш е град со голем број знаменитости и убави градби, град кој бил посетен од најголемите личности на големи царства и империи кои...

Едно од ремек делата на Леонардо да Винчи во Битола?

Дали во Битола е сеуште оригиналот на Леонардо да Винчи ? Како што пишува угледниот Ројтерс далечната 1997 г. во битолска фамилија веќе повеќе од...

Бабам Битола

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ, Битола низ времето како таа некогаш изгледала. Денес некогашните дуќани пред Исак џамија,кои...

Битола низ времето (видео)

    https://www.youtube.com/watch?v=qZv6Mboq3v0 Прекрасно видео/timelapse од битолчанецот Александар Јонацик Ацко. Погледнете...  

Честит патронат

​Основното училиште „Св. Климент Охридски“ се наоѓа во населбата Нова Битола, во Битола. Изградено е врз некогашен рибник или бара, која беше пресушена и...

Украденото богатство од Турската банка во Битола

Во Битола, во турско време, првите векови, имало турски магацин, што бил со злато. Нашите Македонци се собрале, од Турците не можеле да живеат....

Бабам Битола

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ денес заедно сите, Ви ја преставуваме стара Битола. На фотографијата е денешниот булевар...

Уште еден голем шампион од Битола !

​Ристо Димитров – Чурино од Битола ја освои европската титула на ИСФА. Тој синоќа на гала вечерта во Битола во борбата за европската професионална...

Ела ќе дом...