16 C
Bitola,MKD
Tuesday, April 23, 2019
Дома Автори Posts by Babam Bitola

Babam Bitola

2760 POSTS 6 коментари

Најинвентивната маска за Маскенбалот низ битолскиот Широк Сокак (видео)

По повод 1ви Април, денот на шегата, битолчани и оваа година, на самиот Широк Сокак , продефилираа секој во своја режија, маскирани во најразлични...

Битола низ фотографиите (1)

Неколку серијали во комбинација на фотографии од делови на Битола...Битола како што била некогаш и сега. На истото место. Старите фотографии можат многу да...

Битола во минатото

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на конзулите и Тера ТВ како секој понеделник така и овај заеднички се дружиме со сите вас и...

Познати битолчани со песни на Си-До фестивалот

Каролина Гочева "Мамо пушти ме" Си-До '92 https://youtu.be/1a9dlDfsi0Q Анета Мицевска (Молика) "Среќна сум" Си-До'93 https://youtu.be/3szC1-lWSJY Димитар Андоновски "Ема" Си-До '94 https://youtu.be/aXp0Bt5yoE4

“Прва љубов” Елена Андреевска Си-До ’93та

Една од најубавите и најслушани детски песни на сите времиња. Потсетете се на тие времиња и вашата прва љубов​. Уживајте... https://youtu.be/BwmRr3MnqpU

“Боби и баш ми е гајле” Си-До ’94та

https://youtu.be/NL4ahrp62l8 Детскиот музички фестивал „СИ-ДО“, во 1998 година се одржува по осми пат. Во сите тие години, во месец мај, во преполнетата голема сала на домот...

“Метро и жилет” Иван Богоевски, Си-До ’93та

https://youtu.be/0bF7f6A_IcQ На иницијатива на Промедиа Битола уште пред повеќе од две децении секоја година беше организирана една широка музичка приредба под името „Одбираме музички таленти“....

Наташа од 3то три, песна од битолскиот Си-До фестивал

https://youtu.be/OfJNDXtaxWg СИ-ДО, битолскиот детски музички фестивал се роди како резултат на долгогодишната музичка традиција на Битола. Имено, во изминатиот половина век, па сè до денес,...

Песна за Битола

"Песна за Битола" изведена од музичкиот детски хор Ѕвончиња од Битола. Спој од чистотата и милозвучноста на детскиот глас во комбинација со големата љубов...

Сончевите колектори произведени пред 30 години во Битола

ВО БИТОЛСКИ РАДЕ КОНЧАР KOHCТРУИРАН Е КОМБИНИРАН СИСТЕМ НА ЗАГРЕВАЊЕ ЗА ЧИЕ ПРОИЗВОДСТВО БИ CE КОРИСТЕЛА ПОСТОЈНАТА ТЕХНОЛОГИЈА. CO ПОМОШ НА ТОПЛОТНАТА ПУМПА ВО...

Ела ќе дом...