31.7 C
Bitola,MKD
Sunday, August 18, 2019
Дома Автори Posts by Babam Bitola

Babam Bitola

3197 POSTS 8 коментари

Првиот дипломиран рударски инженер во Битола

Битола, меѓу 1949-1953 Славе Котевски, роден 1930 во Битола. Беше прв дипломиран рударски инженер во Битола, и човек кој на Битола му даде рударска традиција...

Двете групи од кампот “Патоказ кон помирувањето” денес во посета на...

Еден нов прекрасен ден за децата од двете групи. Посета на еден од најубавите манастири во Македонија, манастирот Св.Богородица во Трескавец. Извондредно место, со...

Битолчани на лице место тогаш кога е најпотребно: Васко Михалчев во...

Битолчанецот Васко Михалчев денес на 14.8.2019 г. (среда) учествуваше во херојска битка за совладување на огнената стихија, управувајќи еден од авионите на Дирекцијата за...

Учесниците од Македонија и Германија заедно во св. Наум

Ден по заминувањето на групата деца од Израел, групата од кампот "Патоказ кон помирувањето" составена од деца од Македонија и Германија поминаа незаборавно време...

Ела ќе дом...