14.7 C
Bitola,MKD
Sunday, May 27, 2018
Дома Стара Битола

Стара Битола

...некогашна Битола...Битола која ја нема...Конзулска Битола

Битола во минатото

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ. Точно една година заедно со вас и нашата Битола во минатото. Во екот...

Битола низ времето од раскажувањата на битолчани

  Секој град има свои култни боемски места и свои боеми. Еден од нив е и Битола, град кој во минатото бил препознатлив по боемите...

Битола во минатото

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на конзулите и Тера ТВ како секој понеделник така и овај заеднички се дружиме со сите вас и...

Битола во минатото

Фејсбук страните Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на конзулите и Тера ТВ и овај понеделник се повторно заедно со вас прикажувајќи Ви стара...

Прочка и карневалите во Битола

Традицијата во  Битола последните сто години во зависност од политичките случувања како што и сами гледате комплетно е обезвреднета и занемарена. Наша задача е...

Битола во минатото

Бабам Битола,Битола стари фотографии, Градот на конзулите и Тера ТВ понеделнички и заеднички ја започнуваме новата февруарска недела со слики од стара Битола. На...

Како изгледаше Битола и битолската чаршија, далечната 1982 г. (видео)

Да Ве потсетиме како изгледаше нашата Битола, Широк сокак, битолската чаршија и безистенот далечната 1982 г. Исечок од архивска снимка на документарна серија прикажувана...

Како др.Калаузи го спаси рушењето на Широк Сокак ?

Вистинска битолска приказна. Месец август некоја 50та, 60та или 70та година од прошлиот век. Напишана во некој тогашен југословенски весник. Политика можеби. Во цело...

Битола во минатото

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на конзулите и Тера ТВ, секој понеделник заедно Ви ја преставуваме нашата Битола во минатото. На следната фотографија...

Бабам Битола

Бабам Битола заедно со Битола стари фотографии, Градот на конзулите и Тера ТВ. Секој понеделник ги разгледуваме фотографиите од стара Битола преку кои ја...

Ела ќе дом...