4 C
Bitola,MKD
Thursday, December 13, 2018
Дома Автори Posts by Babam Bitola

Babam Bitola

2167 POSTS 5 коментари

Галерија од прославата на 30 годишниот јубилеј на Шумски Фенери

"Оваа ноќ беше вредна за паметење... Ноќ полна со емоции, со многу љубов и солзи, ноќ важна за нашата фамилија поради многу причини... Плачевме, се...

Мечка во битолско откачи на турбо фолк музика

Во аналите на Основниот суд во Битола е објавена необична пресуда: Судијата на тој суд Силвана Ивановска ја казни мечката, пресудувајќи дека треба финансиски...

Битола во полето на културата и книжевноста: Души близнаци 11:11

Кога Бог соединува, тука нема грешка. Тој соединува луѓе, а не документи. Бог сака соединување на маж и жена во Божји брак, во чија...

Бегова чешма е првиот планинарски дом изграден за развој на туризмот...

На Пелистер немало Планинарски дом, оттаму и напорот да се подигне, па и тој да придонесе за развојот на туризмот. По долги договори, мачен...

Битола во минатото

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ секој понеделник заедно со вас и фотографиите од Битола во минатото. На следната фотографија...

Драги битолчани! Ски центарот Маврово започна да се подготвува за свеченото...

Ски центарот Маврово денес започна да се подготвува за свеченото отворање. Топовите за вештачки снег денес се активираа и започнаа со заснежување на скијачките...

Оваа среда отворен ден за Битола и Прилеп: Повелете и посетете...

Германската компанија за производство на кабли во автомобилската индустрија, Кромберг & Шуберт ДООЕЛ Битола, повторно организира отворен ден, со обезбеден превоз до фабриката за...

РК Еурофарм Работник растура на гостинските терени

Два дена по победата над Радовиш, Еурофарм Работник уште еднаш победи, откако во Струга се справи со новиот член на Суперлигата. Екипата на Чирковиќ...

Ела ќе дом...